Geeks With Blogs

News invisible hit counter View My Stats
Technical Speaking

Have you ever get the following error when you run Central Administration in SharePoint Server? I hope you haven’t yet and make yourself ready to fix this error for future Smile

Config Error There is a duplicate 'system.web.extensions/scripting/scriptResourceHandler'section defined 

 

2011-07-13_1629

Problem: I have installed SharePoint 2010 in a server and recently I got this error in my server when I tried to run central administration. I was stuck here to resolve this issue as it was my staging server and I can not re-build everything from scratch. How I resolved this problem?

Solution: I started to run SharePoint Configuration Wizard to Fix this but I got the following Error

Failed to provision the SharePoint Central Administration Web Application.

An exception of type System.Runtime.InteropServices.COMException was thrown. Additional exception information: Filename: \\?\C:\inetpub\wwwroot\wss\VirtualDirectories\46824\web.config

Line number: 25

Error: There is a duplicate 'system.web.extensions/scripting/scriptResourceHandler' section defined

 

2011-07-13_1643

This issue occurred due to running the SharePoint Application pool under .NET framework 4.0, however, the application is compiled with .NET framework 3.5. SharePoint 2010 is running under .NET framework 3.5. So, in this case, please make sure the application pool is running under .NET framework 3.5.

 

Details: http://mssharepointtips.com/tip.asp?id=1172&page=1

Note: DO not remember to re-start IIS after changing .NET framework version to V2.0.50727.

Posted on Wednesday, July 13, 2011 5:11 PM SharePoint 2010 | Back to top


Comments on this post: SharePoint 2010 Config Error to run Central Administration

# re: SharePoint 2010 Config Error to run Central Administration
Requesting Gravatar...
Just ran into this today and glad I found your blog instead of re-installing SharePoint! Thanks.
Left by Kim on Jul 14, 2011 3:54 AM

# re: SharePoint 2010 Config Error to run Central Administration
Requesting Gravatar...
Thanks Kim
Left by Ferdous on Dec 25, 2011 1:20 AM

# re: SharePoint 2010 Config Error to run Central Administration
Requesting Gravatar...
This also fix my SBS 2011 installation! Thank you.
Left by Bruce Hunt on Aug 15, 2012 2:06 PM

# re: SharePoint 2010 Config Error to run Central Administration
Requesting Gravatar...
Boss, I follow your tips but it's not working...I got the same error like you.

Windows 8 Enterprise x64
Sharepoint Foundation 2010
SQL Server 2008 R2 x64
Microsoft Office 2010 Professional x64

All prerequisite has been installed including .Net 3.5 but still I'm stuck at step 7 of 10. What else did I miss here???
Left by mutanic on May 31, 2013 9:56 AM

# re: SharePoint 2010 Config Error to run Central Administration
Requesting Gravatar...
What is the error? It should work.
Left by Admin on Jun 08, 2013 3:13 PM

# re: SharePoint 2010 Config Error to run Central Administration
Requesting Gravatar...
you must read note in under post,,,set your all .net version in IIS to v2 not v4
Left by desta on Jun 10, 2013 10:16 AM

# Setting up SharePoint 2010 Foundation on Windows 8
Requesting Gravatar...
Hello,
I ran into similar Problems, followed the advice given here and elsewhere, Installation completed successfully, but now my SharePoint site does not start.
First step of Debugging: Where can I get the definitive URL for both my SharePoint 80 site and my central admin site (to make sure I am actually navigating to where I should)? Thank you for your help.
MartinL
Left by MatinL on Jul 12, 2013 4:16 PM

# re: SharePoint 2010 Config Error to run Central Administration
Requesting Gravatar...
Go to IIS to get All Web Application including Central Admin
Left by Admin on Jul 12, 2013 5:35 PM

# re: SharePoint 2010 Config Error to run Central Administration
Requesting Gravatar...
Thanks so much. I had almost given up. My log file had the message about not being able to LDAP://CN=Microsoft SharePoint Products,CN=System,DC=yourdomain,DC=com

that was a red herring. Simply changing the .NET version of the SharePoint app pool worked.
Left by sdg on Aug 30, 2013 4:19 PM

Your comment:
 (will show your gravatar)


Copyright © MJ Ferdous | Powered by: GeeksWithBlogs.net